home

artikelen

Powerpoint Groepsdynamica en authenticiteit

Jan Remmerswaal en Wim Goossens hebben naar aanleiding van het symposium Groepsdynamica en authenticiteit op 12 oktober 2007 in de serie 'Werken vanuit Echtheid' de PowerPoint presentatie beschikbaar gesteld in pdf formaat als naslag- en studiemateriaal.
Download hier de powerpoint presentatie.

Zelfsturing / Veiligheid en vertrouwen

Een tweetal artikelen van Jan Remmerswaal naar aanleiding van het symposium in de serie 'Werken vanuit echtheid' rondom Groepsdynamica. Tijdens dit symposium besteedden zij aandacht aan het thema 'Groepsdynamica en authenticiteit', vanuit twee invalshoeken benaderd: een persoonlijk professionele en een methodisch professionele invalshoek.
Download hier het artikel Zelfsturing.
Download hier het artikel Veiligheid en vertrouwen.

De binnenwereld van de werker in interactie met de groep / Integrale procesbegeleiding van groepen / Trainen volgens de Remmerswaalmethode

Drie artikelen van Wim Goossens naar aanleiding van het symposium in de serie 'Werken vanuit echtheid' rondom Groepsdynamica. Tijdens dit symposium besteedden zij aandacht aan het thema 'Groepsdynamica en authenticiteit', vanuit twee invalshoeken benaderd: een persoonlijk professionele en een methodisch professionele invalshoek.
Download hier het artikel De binnenwereld van de werker in interactie met de groep.
Download hier het artikel Integrale procesbegeleiding van groepen.
Download hier het artikel Trainen volgens de Remmerswaalmethode.

Mijn missie is werken vanuit echtheid

In gesprek met Richard Normann, door Wim Vanhees. Vorig jaar november organiseerde BWZ-collega en trainer weerbaarheid, Richard Normann, zijn eerste symposium met als thema: 'communiceren vanuit echtheid'. Ondertussen heeft zijn trainingsbureau Energy-motion, twee nieuwe symposia op de rol staan. Het ondernemingsrisico is niet gering. Wat drijft Richard Normann?
Download hier het artikel.

Lichaamswerk en weerbaarheid

Klare Taal, NISB, jaargang 1 nummer 2, 2002
Download hier het artikel.