over ons

personalia

Richard Normann (1970) is oprichter van Energy-motion groepsdynamica en heeft zich volledig gespecialiseerd op het gebied van groepsdynamica en teamcoaching. Hij is opgeleid binnen het Europees instituut in Driebergen (De Baak) onder leiding van Dr. Jan Remmerswaal en Wim Goossens.

In 2000 heeft Richard Normann in Amsterdam de HBO-opleiding tot lichaamswerker en massagetherapeut afgerond aan de Academie voor Massage en Lichaamswerk. Via het Nederlands Instituut voor Sport en Beweging (NISB) is hij vanaf 1998 opgeleid tot docent Weerbaarheid. Als verdieping heeft hij de opleiding tot Rots & Water trainer gevolgd. In 2001 is hij als eerste lichting in Nederland opgeleid door Freerk Ykema van het Gadaku Instituut. In 2008 is hij opgeleid tot Advanced Rots & Water trainer. Hij heeft daarnaast diverse interne bijscholingen gevolgd op het gebied van bio-energetica, agressiehantering en communicatie. Energy-motion gebruik in zijn trainingen vaak psycho fysieke en lichaamsgerichte oefeningen, om zo meer bewust te worden van jezelf.

Richard Normann verzorgt trainingen rondom groepsdynamica, weerbaarheid, sociaal emotionele ontwikkeling en psycho-fysieke werkvormen. De trainingen zijn in het verleden al met succes ontvangen door docenten, orthopedagogen, maatschappelijk werkers en hulpverleners uit verschillende organisaties in binnen- en buitenland.

curriculum vitae

Download hier hier een uitgebreide versie van zijn cv (*.pdf)