producten en diensten

trainingen op maat

Het komt geregeld en steeds meer voor dat meerdere medewerkers in één organisatie vergelijkbare specifieke trainingsbehoeften hebben. Of dat een organisatie een groep medewerkers (of het gehele bedrijf) wil laten trainen!

In zulke gevallen biedt Energy-motion Groepsdynamica trainingstrajecten op maat. Je kunt daarbij één van onze bestaande open trainingen op maat kiezen of we kunnen voor jouw organisatie een nieuwe training of workshop ontwikkelen of een combinatie van die twee. Je kunt hierbij denken aan trainingen of advies rondom strategie en innovatie, vaardigheden en gedrag en verandertrajecten. In alle gevallen kijken we hoe wij de organisatie van dienst kunnen zijn op het gebied van effectiever functioneren en persoonlijke ontwikkeling van medewerkers en teams.

voordelen van trainingen op maat

 • goede aansluiting op de specifieke situatie van het bedrijf
 • de medewerkers hebben na de training vergelijkbare 'bagage' en kunnen elkaar daarom gemakkelijk helpen en elkaar aanspreken
 • nieuwe motivatie voor een team of groep als ze gezamenlijk voor een nieuwe uitdaging staan
 • goede controle op resultaten, omdat de training nauw aansluit bij de praktijk

werkwijze

Bij het ontwikkelen en de uitvoering van een training op maat doorloop je met ons een aantal fasen. Op die manier vergroten we het effect (een duurzame ontwikkeling van de medewerkers) van een trainingstraject in de praktijk.

Deze fases zijn:

 1. voorgesprek met de opdrachtgever
 2. uitgebreide offerte en -na akkoord- een met zorg ontwikkeld trainingstraject
 3. “kick off” en eventuele een pilot training
 4. training
 5. evaluatie resultaten en aanbevelingen met de opdrachtgever

wanneer kunt u ons inschakelen?

Als u kunt een groep medewerkers één van de bestaande trainingen wilt laten volgen die Energy-motion Groepsdynamica in zijn aanbod heeft. Dit noemen we een 'in company' training. De training vindt plaats binnen de organisatie of op afgesproken locatie af. Deze trainingen kunnen naar behoefte nog worden aangepast, om de training nog beter te laten aansluiten bij de specifieke ontwikkelingsbehoefte van medewerkers van je organisatie.

energy-motion groepsdynamica is specialist in

 • Groepsdynamica

  Driedaagse training “verdieping groepsdynamica”. In deze training verbinden we de theorie met de praktijk afgewisseld met veel oefeningen en werken met eigen casuïstiek.
 • Communicatie

  Tweedaagse training over communiceren op de verschillede niveaus (inhoudsniveau, procedureniveau, interactieniveau en bestaansniveau en contextniveau) en het geven en ontvangen van feedback.
 • Werken met weerstand en het motiveren van cliënten

  Hoe ga je om met je eigen weerstand en die van je cliënt of collega. Daarnaast besteden we aandacht aan het motiveren van de cliënt.
 • Leidinggeven en interventies

  Wanneer grijp je nu in of laat je het maar gebeuren. Deze training gaat over je eigen leiderschapsstijl. Ook kijken we naar welke interventie je nu het beste kunt inzetten, als je groepsdynamisch naar een groep of team kijkt.
 • Normen en waarden binnen je team

  In de wandelgangen heb je vaak de eerlijkste gesprekken. Welke normen en waarden spelen er in jou team. Welke zijn opbouwend en welke zijn stagnerend. Een confronterende maar motiverende training om je team sterker te maken.
 • Spanning en agressie

  Tweedaagse training met trainingacteur “grenzen aan agressie”. In deze training ga je bezig met vroeg signalering, lichaamsbewustzijn om je spanning op te vangen en adeqaat reageren en interventies plegen bij A,B,C en D gedrag.
 • Samenwerken(in teams)

  Training rondom het versterken, opbouwen en samenwerken van je team.
 • Veranderingsprocessen

  Energy-motion Groepsdynamica ondersteunt het zoeken naar doelstelling, richting en aanpak in veranderprocessen door samen aan het werk te gaan. Tijd nemen om stil te staan bij veranderingen, waardoor veranderingen in de tijd en in het werk gestalte krijgen.

Heeft u belangstelling? Klik dan hier.